"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Soutěž ve španělském jazyce

V úterý 26.3. se na Gymnáziu Mozartova v Pardubicích konalo krajské kolo Soutěže ve španělském jazyce. V I. kategorii určené pro druhý stupeň základních škol nás poprvé reprezentoval Jan Kabeláč (4.C). V II. kategorii určené pro střední školy nás reprezentovala loňská vítězka I. kategorie Klára Pavlíková (6.C). Klára se ve velké konkurenci umístila na krásném 2. místě, a je tak náhradnicí do ústředního kola v Praze. Oběma gratulujeme ke krásným výkonům a přejeme mnoho úspěchů v dalším studiu španělštiny!

celý článek27.03.2024 / Mgr. Veronika Sevránková

Diskuze se senátorem Grulichem

Ve čtvrtek 21. března naše třídy 7. C a 3. A navštívil senátor za obvod Rychnov nad Kněžnou, pan Mgr. Jan Grulich. Měl pro nás připravený velice zajímavý program. Po úvodním představení a uvedení do problematiky se nám pokusil vysvětlit, jak funguje proces schvalování zákonů, tedy jak zákon vzniká ve vládě, jak putuje přes poslaneckou sněmovnu a jak se o něm následně rozhoduje v Senátu.

celý článek24.03.2024 / Monika Lacinová, Adam Pultar (7. C)

Kultur-Trip: Zittau

Není nic lepšího, než procvičit si cizí jazyk v místě, kde se tímto jazykem hovoří. Němčináři 2. ročníků na konci února navštívili Zittau, malebné městečko kousek za hranicemi. Nejprve zhlédli divadelní představení v němčině "Goldzombies", které bylo pro lepší porozumění opatřeno českými titulky. Hra o dívce Lissi, která se i přes to, že žije ve válečné zóně, snaží žít „normální" život, nenechala chladným nikoho z nás.

celý článek20.03.2024 / Mgr. Magdalena Fišerová

4. C na exkurzi a v divadle

Ve středu 6. března 2024 se třída 4. C zúčastnila exkurze do Hradce Králové za doprovodu paní učitelky Evy Pýchové a třídní učitelky Jitky Valáškové. Po prohlídce Velkého náměstí komentovanou našimi spolužáky z Hradce Králové, Klárou Flosovou, bratry Hemelíkovými, Mílou Vojnarem a Matějem Šmejdířem, jsme navštívili Klicperovo divadlo, ve kterém jsme zhlédli divadelní nastudování slavné Kytice.

celý článek20.03.2024 / Natali Schejbalová, Matěj Šmejdíř (4.C)

Měříme svět kolem nás

26. února 2024 jsme se společně se třídou 3.C zúčastnili projektového dne, během kterého jsme chodili po stanovištích po celé škole, na kterých na nás čekali studenti 7.C, 3.A a učitelé. Nejprve jsme se všichni sešli v aule, kde jsme se seznámili s průběhem projektového dne. Následně jsme byli rozděleni do skupinek podle tříd a podle skupin na Aj. Po škole byla rozmístěna čtyři stanoviště, na kterých jsme strávili jednu hodinu a poté jsme pokračovali dál.

celý článek08.03.2024 / Nikola Skácelová, 4. C

Chat s astronomkou

Dne 4. března 2024 se třída 7.C zúčastnila v rámci anglického jazyka a fyziky projektu pod názvem „Chat s astronomkou", který představuje mladé a nadějné vědkyně a astronomky. Naším úkolem bylo klást v anglickém jazyce otázky zahraničním, ale i českým astronomkám.

celý článek07.03.2024 / Štěpánka Melichová, Ondřej Dufek, Tereza Hüblová (7.C)

Maturanti ve školce

Ve středu 6.3. navštívila skupina maturantů z 8. C Mateřskou školu Holubova v rámci spolupráce našeho gymnázia a mateřské školy. Studenti v posledním ročníku gymnázia se setkali s předškoláky, se kterými si vyzkoušeli úskalí a radosti práce s malými dětmi při výuce základů anglického jazyka. Výstupům předcházela důkladná příprava postupu, pomůcek a plánování organizace.

celý článek07.03.2024 / Mgr. Marek Janů

Ohlédnutí za maturitním plesem

V polovině měsíce února se konal tradičně netradiční ples tříd 8.C a 4. A. Nové prostory, nové výzvy, nová vystoupení, nové téma Tropical Night...Velké díky patří SRPŠ za organizaci.

celý článek07.03.2024 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima