"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Olympiáda v českém jazyce

V pondělí 29. 1. 2024 se v Pardubicích, v budově Gymnázia Mozartova, uskutečnilo okresní kolo Olympiády v českém jazyce. Naši školu zastupovali nejúspěšnější soutěžící ze školního kola. A jak to dopadlo? V první kategorii žáků do 15 let se na druhém místě umístila Denisa Schejbalová ze 4. C, která postupuje do krajského kola. Tuto kategorii také reprezentovala Kateřina Konůpková (opět 4. C). I ve 2. kategorii jsme měli dva zástupce: Jana Včeláka (4. A) a Ivana Hlávku (7. C). Obsadili pěkné 5. a 6. místo.

celý článek31.01.2024 / Mgr. Eva Pýchová

První výhra studentské firmy AGAIN

Jak už mnozí z vás vědí, tak se děvčata Terka Hüblová a Štěpánka Melichová (7. C) ze studentské firmy AGAIN se svým logem a videem probojovaly do krajského kola soutěže JA Top Logo. Proto 23. ledna vyrazily do Pardubic, aby si vyslechly, jak se jim v něm zadařilo.

celý článek30.01.2024 / Studentská firma AGAIN

Nečekaní vítězové!

V minulém týdnu na naší škole proběhl online 5. ročník Filozofické olympiády. Již po několik let jsme v této soutěži měli absolutního vítěze – loňského maturanta Bena Mrázka. V letošním roce se za naši školu zúčastnilo 28 žáků. Z prvního kola, které celkově zaznamenalo (z celé republiky) úctyhodných 670 účinkujících, nakonec vzešli zcela nečekaní vítězové, žáci 7. C, Monika Lacinová a Ivan Hlávka, kteří postupují do slavnostního finálového kola, které se uskuteční v budově Filozofické fakulty UHK.

celý článek25.01.2024 / Mgr. Eva Pýchová

Lyžařský kurz 1. A a 5. C

V termínu 8.–14. 1. 2024 vyrazilo 44 studentů prvního ročníků SŠ ze tříd 5. C a 1. A na lyžařský kurz, tradičně do hotelu Albert v Pasekách nad Jizerou. Žáci prožili 4 dny lyžování (úterý, středa, pátek a sobota) v přilehlém skiareálu...

celý článek24.01.2024 / Mgr. M. Nágr, Mgr. M. Nečesaný / foto: 7

Školní kolo Soutěže ve španělštině

V pondělí 22. 1. 2024 se konalo školní kolo Soutěže ve španělském jazyce. Celkem se soutěže ve dvou kategoriích zúčastnilo 11 studentů v ústní části, kde se hodnotí jazyková pohotovost a kreativita, bohatost slovní zásoby, výslovnost a gramatická správnost.

celý článek22.01.2024 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová

Beseda nejen o studiu na Masarykově univerzitě

V úterý 16. ledna k nám na společenskovědní seminář zavítala absolventka našeho gymnázia Zuzana Matějová. Zuzka studuje na brněnské Masarykově univerzitě, a to na Fakultě sociálních studií. Připravila si pro nás povídání o přijímacích řízeních na vysoké školy, zejména hovořila o specifikách tzv. Scio testů, které využívá řada univerzit. Tyto informace byly pro nás všechny velmi přínosné, neboť již za rok nás čeká výběr vysokých škol a samozřejmě i přijímačky...

celý článek22.01.2024 / Ivan Hlávka, 7. C

Spolupráce s knihovnou pokračuje

Dne 12. 1. 2024 se třída 3. C vydala za doprovodu paní učitelky Pýchové, v rámci hodiny českého jazyka, do místní knihovny za účelem jejího většího poznání.

celý článek18.01.2024 / Max Vodák, 3.C

Na návštěvě v klubu Toastmasters International v Pardubicích

V pondělí 15. 1. 2024 se skupina studentů 8. C byla podívat na schůzku řečnického klubu v Pardubicích. Klub nadšenců pro zdokonalování svého mluvního projevu před veřejností v angličtině se schází na pravidelných setkáních již 25 let. Je otevřen nejen svým pravidelným členům, ale i hostům, kteří obohatí každé setkání a získají mnoho inspirace pro své řečnické, ale i jazykové dovednosti.

celý článek18.01.2024 / Mgr. Zdeňka Raabenstein Schejbalová / foto: 5
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima