"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Soutěž Finanční gramotnost

V průběhu října, listopadu a prosince se třídy 3. C, 1. A, 5. C, 3. A, 7. C, 4. A a zájemci ze třídy 1. C, 4. C a 8. C zúčastnili soutěže, kde mohli otestovat své znalosti v jedné z nejstěžejnějších gramotností. Ve školním kole každý soutěžil sám za sebe a do okresního kola postupují první tři nejlepší z každé kategorie. Ovšem v okresním kole již budou spolupracovat v týmu.

celý článek19.12.2023 / Mgr. Kristýna Martincová

Adventní večer

Milí přátelé, „rok se s rokem sešel" a zase máme přede dveřmi advent a Vánoce. A proto naše škola již tradičně přichází s pozvánkou na Adventní večer.

celý článek17.12.2023 / Mgr. Eva Pýchová

Cesta do Polska

V pondělí 11. 12. vyjela skupina 29 studentů tříd 3. A a 7. C do Polska na pozvání studentů II. Všeobecného gymnázia Mikuláše Koperníka v městečku Kedzierzyn Kožle v Opolském kraji v rámci projektu Erasmus+. Zájezd byl spojen s poznáváním města Opole, jeho pamětihodností, historie a kultury, ale hlavním cílem bylo navázání přátelství s polskými partnery, komunikace v anglickém jazyce, ale i vzájemné poznávání jazyka našich nejbližších sousedů. Ubytovali jsme se na malebném kopci s úžasným výhledem do okolní krajiny Gora Świętej Anny v Poutním domě a odtamtud vyrazili hned ráno do Opolí - jak se centrum dolnoslezského kraje nazývá „po polsku".

celý článek17.12.2023 / Mgr. Zdeňka Raabenstein Schejbalová

Drážďany, to nejsou jen vánoční trhy

Skupina němčinářů ze třetích ročníků se vydala v době adventu vlakem do Drážďan. Všudypřítomné tradiční vánoční trhy (Weihnachtsmärkte) lákaly už zdálky nádhernou světelnou výzdobou a směsicí vůní a chutí, ale to nebyl jediný důvod, proč jsme se sem vypravili.

celý článek15.12.2023 / Spokojený tým němčinářů GYHOLI

Jsme z toho paf!

Jak příznačné téma pro literárně-výtvarnou soutěž Pardubických střípků, kterou vyhlásila na podzim Krajská knihovna v Pardubicích ve spolupráci se Střediskem východočeských spisovatelů.

celý článek15.12.2023 / Lenka Jandová Prokešová, Pavla Hlávková 5.C

Koučování na psychologii

Ve čtvrtek 7. 12. 2023 jsme měli v rámci psychologického semináře, který je vedený paní učitelkou Pýchovou, možnost setkat se s koučkou paní Krajhanzlovou a účastnit se jejího workshopu. Paní lektorka si pro nás připravila zajímavé aktivity, které byly rozděleny na tři části...

celý článek14.12.2023 / Štěpánka Melichová 7.C

Bobřík informatiky

I letos se v listopadu naše škola zapojila do soutěže Bobřík informatiky (www.ibobr.cz). Žáci si tak mohli v jedné vyučovací hodině vyzkoušet přes deset zajímavých úloh na informatická témata, ke kterým se v běžných hodinách nestihneme dostat. Soutěže se zúčastnilo 53 žáků nižšího a 97 žáků vyššího gymnázia.

celý článek12.12.2023 / Mgr. Antonín Vlach

Workshopy s Paletou

Ve spolupráci s ekocentrem Paleta z Pardubic proběhly na našem gymnáziu dva workshopy zaměřené na podporu environmentální výchovy. Studenti semináře Globální a environmentální výchovy absolvovali workshop Zelená poušť, jehož cílem bylo uvědomit si vlastní zodpovědnost za ničení původních ekosystémů v Indonésii a jak to můžeme jako jednotlivci změnit.

celý článek12.12.2023 / Mgr. Veronika Kotyzová
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima