"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Virtuální realita ve třídě

 

 

 

 

 

Přestože vánoční prázdniny už jsou za námi, jedno překvapení čekalo na žáky 3. A v pátek 6. ledna. V hodině angličtiny mohli prostřednictvím technologie virtuální reality zažít karneval v Benátkách, skydiving nad Mont Blancem nebo navštívit zoologickou zahradu zaměřenou na chov pandy velké. Speciální brýle žáci využívali vždy ve dvojicích, kdy jeden z dvojice pomocí otázek ano/ne zjišťoval, kde se jeho spolužák nachází a co tam dělá.
Zatím máme k dispozici dva kusy brýlí, které poslouží pedagogům k získání představy o možnostech využití ve výuce. Inspirací pro nákup zařízení pro nás byla loňská zkušenost ze stínování ve škole ve finském Kuopiu, kde virtuální realitu využívají ve výuce přírodních věd. V našem případě předpokládáme využití této technologie v rámci rozvíjení mezipředmětových vztahů. Protože je velká část dostupného obsahu v angličtině, rozhodli jsme se poprvé virtuální realitu žákům představit právě v hodině anglického jazyka. V následujících týdnech a měsících budeme usilovat o využití v dalších předmětech v závislosti na dostupnosti kvalitního a pro výuku smysluplného obsahu.
Tereza: „Dnešní hodina angličtiny byla skvělá, všichni jsme si to užili a bylo to super odreagování od učení. K procvičení otázek v angličtině to bylo ideální."
Martin: „Virtuální realita na dnešní angličtině se mi líbila. Nikdy před tím jsem neměl možnost si ji vyzkoušet."

08.01.2023 / Mgr. Marek Janů
zpětarchiv
 
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima