"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Výchova ke zdraví v praxi

Třída 3C se v předmětu Výchova ke zdraví věnovala dva měsíce tématu stravování. Seznámila se s nutričními hodnotami potravin, s tvorbou jídelníčku, dozvěděla se i o pojmu spotřební koš, ale i o civilizačních chorobách souvisejících se stravováním. Na čtvrteční hodinu dne 1. 3. 2018 dostala za úkol připravit pro své spolužáky ukázky zdravého stravování/občerstvení v praxi. Žáci velmi mile překvapili vyučující rozmanitostí i skladbou zpracování úkolu. Než jsme stačili výrobky nafotit, byly snědeny. A to je dobře, protože jsme si dokázali, že i zdravé jídlo je nejen kvalitní, ale i prospěšné, ale hlavně chutné! A jaké speciality se objevily na stolech? Např. ovesná kaše, pohankový kuba, zeleninové a ovocné saláty, různé druhy pomazánek ze zdravých surovin, domácí kozí sýr, smoothie koktejl, mrkvové sušenky, dezert z ovesných vloček, a mnoho dalších.

01.03.2018 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová
zpětarchiv
 
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima