"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Výchova ke zdraví v praxi

Třída 3. C se v předmětu Výchova ke zdraví věnovala dva měsíce tématu stravování. Seznámila se s nutričními hodnotami potravin, s tvorbou jídelníčku, dozvěděla se i o pojmu spotřební koš, ale i o civilizačních chorobách souvisejících se stravováním. Na středeční hodinu dne 27. 2. 2018 dostala za úkol připravit pro své spolužáky ukázky zdravého stravování/občerstvení v praxi. Žáci velmi mile překvapili vyučující rozmanitostí i skladbou zpracování úkolu. Dokázali jsme si, že i zdravé jídlo je nejen kvalitní, prospěšné, ale hlavně chutné! A jaké speciality se objevily na stolech? Např. ovesné a dýňové sušenky, zeleninové a ovocné přílohy, různé druhy pomazánek ze zdravých surovin na cereálním pečivu, sýry, smoothie koktejl, jogurty, oříšky, bábovky z tvarohu a jogurtu aj.

27.02.2019 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová
zpětarchiv
 
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima