"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Výsledky 2. kola Studentských prezidentských voleb

Ve čtvrtek 19. 1. proběhlo na našem gymnáziu 2. kolo Studentských prezidentských voleb. Oproti prvnímu kolu dorazilo k urně více voličů, v prvním kole byla volební účast 44,5 % a nyní 64 %.
Petr Pavel tentokrát získal 124 hlasů (86 %) a Andrej Babiš 20 hlasů (14 %). Výsledky opět kopírují ty celorepublikové, kde Petr Pavel získal 85,72 % a Andrej Babiš 14,28 %. Volby proběhly celkem na 350 školách a platný hlas v nich odevzdalo 52 930 studentů. Podrobnější výsledky si můžete prohlédnout zde: https://www.jsns.cz/projekty/studentske-volby/vysledky-studentskych-voleb
Fotografie z 1. i 2. kola naleznete zde.
Studentské volby jsou projektem vzdělávacího programu JSNS – Člověk v tísni. Cíle Studentských voleb podle JSNS: "Pořádáním Studentských voleb chceme přispět k aktivnímu, zodpovědnému a sebevědomému občanství budoucích prvovoličů. Naším cílem je, aby se studenti středních škol na základě vlastních zkušeností s pořádáním voleb seznámili s principy zastupitelské demokracie a s volebním systémem České republiky. Výsledky Studentských voleb vnímáme jako specifickou výpověď o nejmladší generaci, o jejích názorech a postojích. Myslíme si, že by politiky, médii ani širokou veřejností neměly být přeceňovány, ani přehlíženy."
Opět děkujeme MÚ Holice za půjčení volební urny.

23.01.2023 / Mgr. Kristýna Martincová
zpětarchiv
 
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima