"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Okresní kolo soutěže AMAVET

Dne 22. února se někteří studenti gymnázia zúčastnili okresního kola soutěže AMAVET. V rámci této soutěže studenti pracují na projektu, který má již klasickou vědeckou strukturu. Je třeba vybrat problém, kterým se bude práce zabývat, formulovat hypotézu, hypotézu ověřit, nebo vyvrátit a výsledky smysluplně shrnout.

Okresního kola se zúčastnilo celkem pět studentů z 5. C, kteří zúročili své loňské ročníkové práce a v upravené podobě je prezentovali porotě formou vlastnoručně vyrobeného banneru. Jan Ondráček se ve své práci zabýval umělou inteligencí, Terezie Fefko prezentovala vlastní fotografie Slunce, Václav Pevný srovnával sovětskou a německou armádu v průběhu druhé světové války, Ella Peterová zkoumala otisky prstů dvojčat a Pavla Hlávková se zabývala tím, jak generace Z vnímá v dnešní době klasickou hudbu.

Z výše jmenovaných postoupila do krajského kola Ella Peterová a Pavla Hlávková. Vezmeme-li v potaz, že práce studenti zpracovávali ještě na nižším gymnáziu, je postup v silné středoškolské konkurenci poměrně nečekaný a vypovídá o kvalitě zmíněných prací. Krajské kolo se uskuteční 7. - 8. března v pardubickém IDEONu.

Kompletní výsledky: Výsledky hodnocení okresního kola XVI. ročníku soutěže Festival vědy a techniky pro děti a mládež Pardubickém kraji v Pardubicích – AMAVET (fvtp.cz)

 

26.02.2024 / Mgr. Jan Češík
zpětarchiv
 
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima