"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Adventní večer

Ve čtvrtek 14. 12. 2023 se ve vestibulu a následně v aule naší školy již tradičně uskutečnil Adventní večer.

Slavnostní program i tentokrát zahájilo vystoupení našeho školního sboru pod taktovkou Michala Hrocha, který „posílil" i náš kolega Antonín Vlach. Účinkující z řad našich studentů nižšího i vyššího gymnázia se představili nejen zcela netradičními vánočními melodiemi, ale také moderními skladbami. Pak již následovala vernisáž obrazů výtvarnice z místní ZUŠ Karla Malicha, Edity Slabé. Edita je naší absolventkou, dcerou známé výtvarnice Václavy Macků. Její obrázky madon, andělů i zvířat se velmi líbily, jsou plné harmonie a přímo „sálají" pozitivní energií.

V 18 hodin jsme pak mohli v naší svátečně naladěné aule přivítat sólistku opery Národního divadla Hanu Jonášovou a známého klavíristu a varhaníka Josefa Popelku, který se také postaral o vynikající doprovod. Zaznělo nejen několik, jak jinak v tomto krásném adventním čase, převážně barokních skladeb, ale i pár českých a světových koled. Dokonce i diváci se mohli přidat, a prožít tak pár chvil slavnostní předvánoční atmosféry, k níž, jak doufáme, přispěl i náš večer.

A na závěr musím poděkovat všem našim sponzorům, bez nichž by se tato akce nemohla uskutečnit: Hlavnímu sponzorovi večera Enterii, a. s. Pardubice, dále Ing. Dostálovi, Ing. Havlíčkovi a také – jako každoročně - Valmě Holice.

Dobrovolné vstupné ve výši 10 698 Kč jsme zaslali na konto  Adventních koncertů při České televizi.

 

 

17.12.2023 / Mgr. Eva Pýchová
zpětarchiv
 
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima