"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Beseda o investování

Co je to investice? Do čeho a kdy mám investovat? Jak mám vlastně začít? Je výhodné investovat do zlata či kabelek? Tyto a ještě mnohé další otázky přijeli studentům tříd 3. A a 7. C zodpovědět investiční poradci z Hradce Králové – Petr Andrš a Marián Hock.

Se studenty hovořili o základech a principech investování a samozřejmě zařadili také příklady a zkušenosti ze své praxe. Druhý blok byl věnován tématu kritického myšlení. A v posledním bloku pánové zodpovídali dotazy, které jim studenti dopředu zaslali. Po celou dobu měli studenti také možnost se doptávat a s pány diskutovat.


A jak besedu vnímali naši studenti? To si můžete přečíst na následujících řádcích.

  • Natálie Málková (7. C): Beseda mě velice zaujala. Ohledně financí a hlavně do čeho investovat nemám takový přehled, ale kluci mi v tom udělali více jasno a budu tyto informace šířit dál. Za mě velice zajímavé. :)
  • Anna Panušová (7. C): Moc se mi to líbilo, ráda bych si kluky poslechla znovu. Byl to pohled od někoho, kdo se v tom opravdu orientuje, a bavilo mě to. Zároveň mě motivovalo se tím začít víc zabývat, protože to má opravdu smysl. Možná jednu věc bych vytkla, a to, že někdy jsem se moc neorientovala v pojmech, protože je neznám a je to pro mě taková španělská vesnice. Ale chápu, že pro ně jsou to automatické a běžné věci. Jen jsem někdy moc nevěděla, co se tím vlastně myslí.
  • Lukáš Doskočil (7. C): Mile mě to překvapilo, na 3 hodiny to uteklo a mám větší motivaci se investování věnovat.
  • Adam Benák (3. A): Moc zajímavá přednáška. Mám pocit, že jsem se dozvěděl mnoho nových informací a taky si objasnil staré informace, kterým jsem předtím plně nerozuměl. Je trochu škoda, že jsme se nedostali ke všemu, co se mělo probírat, příště by to chtělo trochu víc času, ale jinak super.
  • Kryštof Dostál (7. C): Beseda byla přínosná, kluci vypadali, že ví, o čem mluví, a dokázali to dobře předat. I přes to, že trvala 3 hodiny, tak jsme nestihli probrat úplně vše, což je škoda.
  • Aneta Bydžovská (3. A): Byla to jedna ze zábavnějších besed. Dokázali si celkem udržet pozornost a dobře o tématu mluvili. Nicméně v tomto okruhu se neplánuji pohybovat, ale kdyby ano, tak vím, kam se třeba obrátit a co daná věc vůbec znamená. Bylo tam ale pár odborných pojmů, které nebyly vysvětleny a byly rychle prohozeny ve větě, jako kdybychom se pohybovali ve stejném oboru. To jsem pak moc nevěděla, o co jde.
  • Markéta Mrázová (3. A): Za mě to bylo skvělý - moc se mi líbilo, že jsme měli možnost poslechnout si i opravdové názory lidí, kteří se v investování pohybují, protože abych řekla pravdu, z jednoduchého výčtu všemožných možností investování bez zkušeností nedokážu posoudit, která pro mě nebo obecně je nejvýhodnější, nejpohodlnější, nejvýnosnější, nejbezpečnější nebo prostě pro mě nejvhodnější. Beseda mi tedy udělala větší jasno v tom, jaké mám tak nějak možnosti, a taky mě abych řekla pravdu namotivovala něco třeba začít i s tím malém, co tak nějak mám, něco dělat, a experimentovat.

Beseda měla u studentů takový ohlas, že pokud Petr s Mariánem najdou ve svém nabytém diáři volné místo, tak za nimi dorazí znovu.

Oběma ještě jednou děkujeme a těšíme se na případnou další návštěvu.

07.12.2023 / Mgr. Kristýna Martincová
zpětarchiv
 
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima