"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Den pro školu letos poprvé

V loňském roce jsme v rámci Dnů pro školu na našem gymnáziu přivítali v seminářích 3. ročníků několik zajímavých osobností – odborníků z nejrůznějších oblastí. Studentům se přednášky a workshopy velmi líbily, a tak jsme se i v letošním roce rozhodli v této „tradici" pokračovat. Prvním dobrovolníkem, kterého si seminaristé vybrali z široké nabídky dobrovolníků České spořitelny, byl pan Miroslav Mojzes, záchranář a budoucí pilot, s tématem Životní styl.

A jak se přednáška líbila? Co říkají sami studenti?

Ivan Hlávka (7. C):

„Pan Mojzes je člověk s velmi zajímavým životním příběhem. Za svůj život se dostal k řadě různorodých činností. Jeho hlavním zaměřením je práce výjezdového záchranáře působícího v Kadani, což bylo i hlavním tématem přednášky. Taktéž působí u letecké záchranné služby a na dispečinku. Tím však záběr jeho činností rozhodně nekončí. Pan Mojzes si také splnil sen a stal se příležitostným řidičem zájezdového autobusu, mimo to učí v autoškole. Navíc se v současné době „učí létat" a jeho snem je stát se pilotem.

Beseda se nesla v přátelském duchu, všichni se mohli zapojit do diskuze. Celé své vypravování zaměřil na to, jaká byla cesta za jeho sny. Nemalou část přednášky věnoval popisu velmi zajímavé práce záchranáře. Díky tomu nám všem nabídl nevšední pohled na tuto záslužnou práci.

Pan Miroslav Mojzes si zaslouží poděkování za zajímavou přednášku".

Nela Macková a Adéla Dytrychová (obě 3. A):

„V úterý 5. 12. k nám přijel pan Miroslav Mojzes až z daleké Kadaně. Hlavním tématem přednášky byly sny a jak si je plnit. Pan Miroslav nám však také vyprávěl o své životní cestě a snech, které měl jako malý kluk. Hlavním posláním, které jsme si odnesli, je to, že i když se naše sny ze začátku mohou zdát nereálné, nemá smysl je hned zahodit, ale je dobré chvíli počkat a třeba nám do života přijde situace, která nám je umožní později uskutečnit.

Pan Miroslav je velmi akční a ve svém životě si stihl splnit hned několik dětských profesních snů. Momentálně jezdí se záchrankou a zároveň pracuje na dispečinku. Občas působí jako instruktor v autoškole, učí první pomoc na školách a řídí soukromé autobusy.

Přednáška nás velmi bavila a zaujala a děkujeme panu Miroslavovi, že za námi přijel z takové dálky".

12.12.2023 / Mgr. Eva Pýchová
zpětarchiv
 
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima