"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Den s holickým závodem Junker

Ve čtvrtek 1. února proběhla exkurze druhých ročníků. Dopoledního programu se zúčastnila 6. C. Tady je ohlas jedné ze studentek.

Ve čtvrtek 1. února jsme se vydali na exkurzi do nám všem známé firmy Junker u nás v Holicích. Po příchodu jsme se rozdělili na dvě menší skupinky a vydali se do výroby. Dozvěděli jsme se mnoho zajímavého, například, že většina strojů, které jsme viděli, měří s přesností na tisíciny milimetru, což je pro nás všechny těžko představitelné. Prohlídka trvala zhruba 40 minut, ale kdyby byl prostor, jistě bychom zde strávili mnohem více času. Měli jsme možnost mluvit s pár zaměstnanci, kteří ochotně zodpovídali naše dotazy a přiblížili nám svou práci, takže čas ubíhal opravdu rychle. Na závěr nás čekal krátký kvíz, ve kterém někteří z nás získali malé odměny. Firmě Junker děkujeme za ochotu, byla to pro nás skvělá příležitost k rozšíření našich znalostí.

Kunzmannová Barbora, 6. C

Pro 2. A byla na odpoledne připravena inovativní výuka, to znamená práce s odborníky.

Po přivítání a seznámení s programem nám byly předány základní informace o EJGT pro porozumění činnosti Měrového centra, které jsme záhy navštívili.

Aby se nám lépe pracovalo, byly vytvořeny tři skupiny a tři různá stanoviště, kterými během programu jednotlivé skupiny prošly.

1. stanoviště: ukázka měřicích přístrojů a práce s nimi s odborným výkladem.

2. stanoviště: exkurze výrobou

3. stanoviště: ukázka 3D tisku v kontextu strojírenské výroby.

Všem bychom chtěli poděkovat za čas a péči, kterou nám věnovali, a za množství nových informací a zkušeností, které jsme získali.

Studenti 2. A

09.02.2024 / Mgr. Miloslava Koláčková
zpětarchiv
 
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima