"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Finále manažerské hry Unisim

Na začátku března se studenti semináře výchova k podnikavosti účastnili soutěže Unisim, ve které se vžili do role manažerů cestovních kanceláří a na základě dostupných informací o podobě trhu a potenciálních zákaznících měli za úkol vymyslet zájezdy, které pak uvedli na trh. Cílem této hry je nabídnout atraktivní produkty, a ty poté samozřejmě prodat. V tomto základním kole mezi sebou soupeřilo více než 100 týmu z celé republiky, týmy byly rozděleny do několika menších skupin. Vítěz z každé skupiny pak následně postoupil do finále.
Na našem gymnáziu se to podařilo rovnou dvěma týmům – jednomu ve složení Gabriel Kluz a Vojtěch Bureš, ve druhém byli Štěpán Študent a Matěj Nguyen (všichni ze 7. C). Následně pak kluci 10. dubna vyrazili na finálové kolo do Prahy do sídla společnosti Unicorn. Celkem se v Praze sešlo 18 týmu a soutěžilo se na dvě kola. Každé trvalo 2 hodiny. V prvním kole byly týmy rozděleny na dvě skupiny a z každé do velkého finále postoupily 4 týmy. Zbytek se pak účastnil malého finále. V prvním kole byli opět soutěžící v roli manažerů cestovních kanceláří a ve druhém pak pracovali jako manažeři elektroobchodu.
Kluci se bohužel do velkého finále neprobojovali, ale zato zazářili v malém finále, kde obsadili první a druhé místo. Konkrétně 1. místo Štěpán s Matějem a 2. místo Vojta s Gabem. Kromě nových zkušeností si také odvezli ceny, jako například poukázky na nákup elektroniky.
Klukům gratulujeme a přejeme spoustu dalších úspěchů!

17.04.2024 / Mgr. Kristýna Martincová
zpětarchiv
 
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima