"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Gyholi adoptovalo lišku a psíka!

 Vzpomínáte ještě na Halloween na Gyholi? Právě z této akce se Studentskému parlamentu podařilo získat nemalý finanční obnos, který jsme se rozhodli věnovat na dobročinné účely. Náš parlament se tedy nyní může pyšnit titulem adoptivního rodiče hned dvou zvířátek ze záchranné stanice Pasíčka – psíka mývalovitého a lišky obecné.
Celkem jsme přispěli 7 000 Kč, čímž umožníme pracovníkům záchranné stanice pečovat o tato dvě roztomilá zvířátka po celý rok.
Níže uvádíme příběhy našich dvou adoptovaných zvířátek:
„Jsem samec lišky obecné, nastěhoval jsem se do staré psí boudy na zahradě rodinného domu. Odchytli mě a umístili do expozice Záchranné stanice Pasíčka. Ztratil jsem plachost, proto jsem nemohl být navrácen do volné přírody."
„Jsem psík mývalovitý a jako mládě mě napadlo omrknout centrum města Pardubic. Zaběhl jsem si na poštu, kde mě přepadla únava z výletu. Schoulil jsem se u schodů a ráno mě našli její zaměstnanci. A protože nejsem původní druh z naší přírody, zůstal jsem v dospělosti v Záchranné stanici Pasíčka."
(Zdroj: www.pasicka.cz)
Děkujeme všem, kteří přispěli. Studentský parlament se za našimi zvířátky v brzké době plánuje vydat. A již teď můžeme slíbit, že i příští rok se vynasnažíme, abychom mohli v pomoci pokračovat...
Váš Studentský parlament

          

 

15.04.2024 / Studentský parlament
zpětarchiv
 
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima