"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


GYHOLIWEEN 2023

Na naší škole se už stalo tradicí, že poslední říjnový den patří Halloweenu a halloweenským maskám. Tento původně irský svátek nabývá v poslední době na oblibě i v České republice. Řada studentů proto namísto běžného oblečení do školy dorazila v tematických maskách, a tak jste mohli na našem gymnáziu potkat různá strašidla, čarodějnice, kostlivce, upíry a další masky.
To nebylo nikterak překvapivé, Studentský parlament Halloween takto organizuje již po třetí. Pro letošek si však připravil novinku. Rozhodl se spojit příjemné, v našem případě spíše dobré, s užitečným a připravit ve spolupráci s několika nadanými pekaři z řad studentů halloweenské pečení. Inspirovali jsme se úspěšným Dnem pro Ukrajinu a chutné sušenky, koláče, muffiny či další pekařské výtvory jsme nabízeli ve vestibulu školy, a to za drobný příspěvek na charitu. Rozhodli jsme se tak podpořit záchrannou stanici Pasíčka, která se stará o zvířata z divoké přírody a snaží se je navrátit zpět.
Díky štědrosti všech, kteří dorazili do vestibulu školy, se nám podařilo vybrat krásných 7 397 Kč, za což patří všem velké poděkování! Již teď můžeme slíbit, že tento halloweenský ročník nebyl ročníkem posledním.


Jmenovitě bychom chtěli poděkovat těm, kteří se zapojili do pečení:
1. C František Bohdanecký, Matouš Vágner, Linda Staňková
2. C Alžběta Kubínová, Karolína Vondroušová, Petra Ondráčková, Martina Ashfield
4. C Amálie Piwowarská
8. C Lucie Cibereová, Jan Jedlička
2. A Adam Krkoška, Barbora Stárková, Zuzana Karlíková, Sandra Horáková, Jonáš Matuška
3. A Zuzana Nováková, Adam Benák, Markéta Holušová
4. A Ema Hubáčková, Barbora Rybářová
Pedagogové Aneta Rambousková, Kristýna Martincová

Fotografie z Halloweenu naleznete v galerii.

 

07.11.2023 / Studentský parlament
zpětarchiv
 
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima