"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Jsme z toho paf!

Jak příznačné téma pro literárně-výtvarnou soutěž Pardubických střípků, kterou vyhlásila na podzim Krajská knihovna v Pardubicích ve spolupráci se Střediskem východočeských spisovatelů.

Dne 6. prosince 2023 jsme se se studenty Gymnázia Dr. Emila Holuba v Holicích zúčastnili slavnostního vyhlášení výsledků na Krajském úřadě v sále Jana Kašpara. Zhlédli jsme literárně-dramatické pásmo a vyslechli si hodnocení porotců.

Literární část hodnotila porota složená z východočeských spisovatelů. V porotě zasedala Iva Tajovská, František Uher a Lubomír Macháček. Pan Macháček, který je nejen spisovatelem, ale zároveň i psychologem, práce zhodnotil a studentům dal cenné rady. Porota hodnotila 106 slohových prací z 19 škol a na oceněních našich studentů skutečně nešetřila. Ve IV. kategorii první místo získala Pavla Hlávková a Tran Chi Lam. Na druhé příčce se umístila Adéla Brandýská a o místo třetí se podělila Kateřina Dostálová s Karlou Hojkovou. Čestné uznání si odnesla Terezie Fefko. Všichni ocenění navštěvují třídu 5. C. V V. kategorii na příčku nejvyšší dosáhla Kateřina Tothová ze 3. A.

Do výtvarné části soutěže bylo zasláno 57 prací z 12 škol. Obrázky hodnotily výtvarnice Eva Jebavá, Hana Lichtenbergerová a Pavlína Václavíková. Ve IV. kategorii získala první místo Terezie Fefko z 5. C. Čestné uznání bylo uděleno Jolaně Šmejdové z 5. C a Elišce Ročkové z 6. C. V V. kategorii získala čestné uznání Kateřina Tothová ze 3. A.

Oceněná díla postupně vyjdou v bulletinu Kruh SVčS a výtvarné práce si budete moci v lednu prohlédnout v prostorách Krajské knihovny v Pardubicích. Slavnostní vyhlášení bylo skvělým kulturním zážitkem nesoucím se v příjemném tvůrčím duchu.

Všem zúčastněným děkujeme a přejeme dostatek kreativity a invence v jejich další tvorbě.

 

15.12.2023 / Lenka Jandová Prokešová, Pavla Hlávková 5.C
zpětarchiv
 
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima