"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Like Shakespeare

V úterý dne 28. listopadu 2023 se celé vyšší gymnázium mělo vypravit na divadelní představení Like Shakespeare. Jenže... co nikdo nečekal! Hodinu před plánovaným zahájením představení intenzivní sněžení odstřihlo od proudu nejen Holice, ale i další části severovýchodních Čech. Bylo tedy rozhodnuto, že představení bude zrušeno. Štěstí nám ale přálo a proud po zhruba půl hodině znova naskočil. S lehkým zpožděním jsme se tak skutečně vypravili do KD Holice a o kulturní a literární znalosti obohacující zážitek jsme ochuzeni nebyli.

Z představení jsme se dozvěděli mnoho o životě Shakespeara za oponou běžně známých příběhů a dostalo se nám i velmi dobře interpretovaných ukázek z děl tohoto největšího dramatika všech dob. Nemálo nás to motivovalo k přečtení si jeho děl a odhalení osudů postav, jež jsme měli možnost zahlédnout na prknech jeviště.

Poděkování patří divadelnímu souboru Divadla Bolka Polívky a společnosti STAGEARTCZ, z jejichž pera představení vzešlo, panu řediteli KD Holice i paní učitelce Pýchové za to, že nám tento kulturní zážitek zprostředkovali. Děkujeme a brzy na viděnou v divadle!

 

04.12.2023 / Eva Hlaváčková 7.C
zpětarchiv
 
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima