"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Máme Učitelku roku!

Učitel roku Pardubického kraje je ocenění, které na základě nominací udělují představitelé Pardubického kraje výjimečným pedagogům mateřských, základních, středních a základních uměleckých škol v kraji. I my jsme letos měli pomyslné želízko v ohni.

Byla jím naše bývalá kolegyně – Mgr. Marie Hladíková. Na naše gymnázium nastoupila v roce 1970, a ačkoliv v roce 2012 odešla do penze, pracovala pro naši školu až do konce roku 2022 coby krajská koordinátorka soutěží Matematický a Přírodovědný klokan. Tuto funkci zastávala třicet let, přičemž každoročně zpracovávala výsledky neuvěřitelných 22 tisíc žáků všech stupňů škol Pardubického kraje. Naši absolventi si však paní Hladíkovou vybaví především jako výbornou učitelku matematiky, fyziky a výpočetní techniky. Jako průkopnici programování v naší škole, která dovedla své svěřence k celorepublikovým úspěchům. Jako výchovnou poradkyni a empatickou třídní učitelku, jež podporovala studenty v jejich dalším rozvoji a upřímně jim fandila.

Jsme nesmírně rádi, že více jak padesát let práce na poli vzdělávání zapůsobilo i na porotu, jejímž rozhodnutím byla Marie Hladíková na slavnostním vyhlášení, které proběhlo 26. ledna 2023 v Tylově domě v Poličce, slavnostně uvedena do síně slávy a zároveň jí byla udělena Cena Gustava Habrmana. K čerstvému ocenění paní Hladíkové gratulujeme a děkujeme za dlouholetou nadšenou a obětavou práci pro naše gymnázium.

Jménem školy

Mgr. Andrea Daňková, ředitelka

30.01.2023 / Mgr. Andrea Daňková
zpětarchiv
 
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima