"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Mladý talent Pardubického kraje

Ve středu 6. 12. 2023 se v budově terminálu Letiště Pardubice odehrálo slavnostní předávání ocenění Mladý talent Pardubického kraje za rok 2023. A nás velmi těší, že se mezi 30 oceněnými objevili i dva naši úspěšní studenti – Ivan Hlávka ze 7. C a o rok mladší Pavel Šumpík z 6. C!

Vyhlášení výsledků proběhlo ve velmi přátelské atmosféře. Vynikající moderátoři – Petra Beránková a neplánovaně, jak sám řekl, i Josef Kozel, radní Pardubického kraje přímo zodpovědný za školství, nám představili všechny oceněné, pro které si dokonce připravili zajímavé otázky. Slavnostní odpoledne výrazně oživil svými vstupy i „alternativní" hudebník a písničkář z Brna Pavel Čadek, jenž především své vlastní texty prokládá hrou na violoncello.

Co říci k našim oceněným?

Začneme u toho staršího – Ivana Hlávky. Jedná se o studenta velmi všestranného, aktivního. Je to vynikající žák, kamarádský spolužák, vstřícný a ochotný. Ivanova aktivita je nezměrná. Výborných výsledků dosáhl především v humanitních oborech, ale nezříká se ani těch technických. Výčet jeho úspěchů by byl asi nekonečný, jmenujme tedy aspoň některé: Soutěž k předsednictví ČR v Radě EU – Evropa v době moderní, Úřad vlády ČR – 1. místo, soutěž Rozhoduj o Evropě – 1. místo, Vyslanci EP (v týmu) – 2. místo, cesta do EP ve Štrasburku, Komenský a my – 3. místo v celostátní soutěži, Cemach – Poznej moderní Izrael – celostátní soutěž (4. a 6. místo). Antropologická soutěž Univerzity Pardubice – 3. místo, Ekonomická olympiáda (krajské kolo – 3. místo, tento týden ještě 1. místo ve školním kole a postup do krajského kola Ekonomické olympiády 2023), Olympiáda v českém jazyce – postup do krajského kola...

Pavel Šumpík – další oceněný – tentokrát úspěšný sportovec v kategorii junior, člen cyklistického týmu Roman Kreuziger cycling academy, s nímž podepsal profesionální smlouvu na tři roky, což mu umožňuje soutěžení s nejlepšími světovými juniory. A nezapomeňme zmínit, že si ho do týmu pozval sám pan Kreuziger! Pavel dosáhl - především v letošním roce – mnoha sportovních úspěchů, např. 7. místo na Giro della Lunigiana, celkově 10. místo na Závodu míru juniorů či 27. místo na MS v časovce juniorů! Pavel má velké plány i na příští sezónu, kdy ho čeká MS juniorů v cyklokrosu v Táboře, MS v silniční cyklistice juniorů i další ročník Závodu míru juniorů.

Pavel se bohužel předávání cen v Pardubicích nemohl zúčastnit, protože pobývá na cyklistickém soustředění v Táboře. Cenu za něho převzali rodiče.

Oběma oceněným blahopřejeme a samozřejmě přejeme hodně dalších studijních a sportovních úspěchů! Velmi si Vás vážíme!

08.12.2023 / Mgr. Eva Pýchová
zpětarchiv
 
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima