"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Olympiáda v českém jazyce

Ve středu 29. 11. 2023 se uskutečnilo školní kolo olympiády v českém jazyce. Celkem se z nižšího a vyššího gymnázia zúčastnilo 30 žáků. Studenti měli za úkol nejprve splnit poměrně složité úkoly z gramatiky (např. netypické podměty či přísudky, prokázat kreativitu ve vyjadřování či na „malém" gymnáziu „pohrát si" s hláskami a rozlišit jejich počet). Druhá část zadání pak zahrnovala slohovou práci. Na nižším gymnáziu se žák zamýšlel nad tím, jaké by to bylo, kdyby se ocitl Poprvé sám/sama, a na vyšším stupni psali Dopis o pět let mladšímu já. Úkoly to byly rozhodně nelehké, o to víc nás těší, že se s nimi studenti „popasovali" bravurně. A jak to dopadlo?

Na nižším stupni gymnázia, zastoupeném dle pravidel pouze soutěžícími z tercie a kvarty, zvítězila Kateřina Konůpková a druhé místo obsadila Denisa Schejbalová (4. C), obě postupují do okresního kola.

Vyšší gymnázium reprezentovali zástupci ze všech osmi tříd. Nejvyšší počet bodů získal Jan Včelák (4. A) a v těsném závěsu za ním se umístil Ivan Hlávka a Štěpánka Melichová (oba 7. C) Gratulujeme!

Všem účastníkům děkujeme a postupujícím přejeme úspěchy i v dalších kolech!

04.12.2023 / Mgr. Eva Pýchová
zpětarchiv
 
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima