"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Předplatné do Východočeského divadla v Pardubicích

Naše škola každoročně zajišťuje předplatné do Východočeského divadla v Pardubicích pro studenty i rodiče. Jde o předplatné ve skupině N určené pro nižší i vyšší gymnázium. Cena: 980 Kč pro studenty, 1680 Kč pro dospělé – 7 představení (6 x v Městském divadle a 1x na Malé scéně). A na co se můžete těšit?

1/ Noc na Karlštejně – slavné dílo o lásce od Jaroslava Vrchlického v úspěšném muzikálovém zpracování.

2/ U Hitlerů v kuchyni – groteska ze života Adolfa Hitlera – a čtete správně - jedná se o kabaret s písněmi skupiny The Tiger Lillies. Úprava, režie a texty písní Miroslav Hanuš.

3/ Jako břitva – hra, která se snaží přiblížit složitou osobnost Boženy Němcové.

4/ Mimo záznam – satirická komedie z prostředí „vyšší politiky“ nejen o volebních slibech a podvodech.

5/ a ještě jeden muzikál – v originálním zpracování – Makropulos musical – nesmrtelná divadelní hra Karla Čapka s hudbou G. Osvaldové a O. Soukupa.

6/ Ona není vadná - další komedie tentokrát s prvky sci-fi z prostředí televizního natáčení.

7/ a poslední – scénické čtení s překvapením.

Představení se hrají od listopadu, nejčastěji 1x za měsíc, vždy od pondělí do čtvrtka, v době od 18 hodin. Permanentky jsou samozřejmě přenosné. Dospělý může využít i studentské předplatné, ale je nutné doplatit příslušnou částku v pokladně divadla. Pokud se Vám termín některého představení nehodí, je možné svou účast na představení mailem zrušit (nejlépe 3 dny předem) a následně se telefonicky domluvit na náhradním termínu. Pro předplatitele jsou k dispozici pěkná místa v přízemí a na 1. balkóně.

Další informace zjistíte na stránkách divadla.

Zájemci se mohou hlásit u Mgr. Evy Pýchové co nejdříve, nejlépe do úterý 20. 9. 2022. Pro studenty prvních a druhých ročníků plánujeme v září či začátkem října uskutečnit pravidelnou besedu s herci Východočeského divadla.

07.09.2022 / Mgr. Eva Pýchová
zpětarchiv
 
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima