"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


První výhra studentské firmy AGAIN

Jak už mnozí z vás vědí, tak se děvčata Terka Hüblová a Štěpánka Melichová (7. C) ze studentské firmy AGAIN se svým logem a videem probojovaly do krajského kola soutěže JA Top Logo. Proto 23. ledna vyrazily do Pardubic, aby si vyslechly, jak se jim v něm zadařilo.


„Celé ráno jsme byly obě hrozně napjaté, jak celé vyhlášení proběhne, ale ze všeho nejvíce jsme se těšily samozřejmě na výsledky soutěže. Až do poslední chvíle jsme byly v očekávání a neměly jsme nejmenší tušení, jak to všechno dopadne.
Na místo vyhlášení jsme dorazily jako první ze všech firem. Hned po příchodu jsme byly spolu s naší paní učitelkou Martincovou usazeny ke stolu, kde nám bylo nabídnuto drobné občerstvení. Po tomto milém uvítání nás čekal úvod od zástupce organizace JA Czech pana Martina Smrže a následná debata o našich firmách a podnikatelských záměrech. Otázky nám také kladl pan radní pro oblast školství Josef Kozel a vedoucí odboru školství pan Martin Kiss. Bylo poměrně zajímavé poslouchat, jak se jednotlivé nápady firem vyvíjely a jaké měly příběhy. Obě jsme si v průběhu diskuse říkaly, že firma EcoÉro, která byla jedním z našich soupeřů, jistě vyhraje, neboť byli častým předmětem dotazování odborné poroty. Celkově se nám líbilo i zpracování jejich výstižného loga, které naprosto jasně říkalo, jaké záměry jejich společnost má.
Avšak, jak se nakonec ukázalo, jejich práce skončila na druhém místě, a tím pádem naše skončila na prvním. Naše nadšení bylo nepopsatelné. Již předem jsme si říkaly, že je velký úspěch už jen to, že jsme tady, na vyhlášení krajského kola, ale že budeme první, to jsme opravdu nečekaly. Mimo prvního místa od odborné poroty jsme také obdržely cenu veřejnosti. Najednou jsme získaly i spoustu odvahy, ani nevíme, odkud přišla, ale cítily jsme, jako bychom se neměly už čeho bát, protože co lze zvládnout, my zvládneme, a jestliže něco zvládnout nelze, tak se o to alespoň pokusíme! Po vyhlášení nás všechny ještě pan Kiss provedl po pardubickém Krajském úřadě.
V momentálních chvílích máme plno práce s přípravami na celostátní kolo soutěže, které proběhne 6. února v Praze. A také se připravujeme na veletrh JA EXPO, který se bude konat 10. dubna. Těšíme se na všechny další výzvy, kterým budeme čelit, a na všechno, co nám to přinese, ať už to budou zkušenosti pozitivní či negativní, vždy nás posunou vpřed. Tak nám přejte hodně štěstí."

Odkaz na soutěžní video: https://www.youtube.com/shorts/MVfkQkON62g
Odkaz na tiskovou zprávu na webu Pardubického kraje: https://www.pardubickykraj.cz/aktuality/123416/nejlepsi-logo-v-kraji-vytvorily-zakyne-z-holickeho-gymnazia


 

 

30.01.2024 / Studentská firma AGAIN
zpětarchiv
 
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima