"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Sbírka na Cestu do nebe

Jsme třída 3. C holického Gymnázia Dr. Emila Holuba a přicházíme s projektem Cesta do nebe. V první polovině roku 2024 vybudujeme pro obyvatele místního sídliště a přilehlé rezidenční čtvrti a žáky Gymnázia Dr. Emila Holuba zpevněnou stezku přes louku nacházející se mezi ulicí Na Mušce a Penny Marketem.

V současné době se v místě stezky nachází pouze vyšlapaná cesta, která je v deštivém období velice blátivá, v zimním období se zde zase často tvoří ledové plochy. Obyvatelé přilehlého sídliště a rezidenční čtvrti – a stejně tak i žáci gymnázia – však cestu přesto hojně využívají, protože se jedná o významné zkrácení cesty do centra Holic a do nedalekého obchodního centra.

Vybudování stezky by tedy umožnilo průchodnost cesty v jakémkoli ročním období a za jakéhokoli počasí, zamezilo by případným úrazům a přispělo ke spokojenosti občanů města Holice i žáků gymnázia.

S výstavbou zpevněné cesty byli srozuměni jak majitel pozemku, tak město Holice, všichni zmínění nám vyjádřili podporu. Tento školní projekt nám byl rovněž schválen v rámci programu Extra třída a ve spolupráci s ekocentrem Lipka bude podpořen částkou 15 000 Kč. Aktuálně jsme tedy ve fázi zajistit maximum dalších finančních prostředků.

Bližší informace o projektu naleznete na stránkách http://www.extratrida.cz/projekt/www/projektova-nastenka/?idProjektu=382, kde je ke zhlédnutí i propagační video. Pokud byste chtěli projekt podpořit, přijďte si 24. 4. o přestávkách zakoupit nějakou dobrotu do bazénku. Veškerý výtěžek ze sbírky bude použit na výstavbu cesty.

16.04.2024 / Bc. Zdeňka Mauerová
zpětarchiv
 
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima