"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Spolupráce s knihovnou pokračuje

Dne 12. 1. 2024 se třída 3. C vydala za doprovodu paní učitelky Pýchové, v rámci hodiny českého jazyka, do místní knihovny za účelem jejího většího poznání.

Hned po příchodu nás přivítala jedna z knihovnic - paní Monika Pěkná, která si celý zábavný program pro nás připravila. Následovalo seznámení s harmonogramem dnešního workshopu. Jakmile bylo vše jasné a vysvětlené, mohli jsme se pustit do samotného programu.

Hlavní věc, kterou nás paní knihovnice chtěla naučit, bylo používání počítačů v knihovně a vyhledávání knih v databázi, a tak bylo prvním úkolem vyplnit připravený pracovní list za pomoci počítačů. List se zaměřoval hlavně na vyhledávání různých informací od autora po značení publikací k daným knihám. Jakmile jsme tento úkol splnili, bylo ještě zapotřebí vyluštit tajnou šifru. Po první úspěšné a zábavné aktivitě ale workshop nekončil a my jsme pokračovali dále druhou aktivitou, která nemusela mít až takový úspěch, ale měla svoji "atmosféru", jelikož jsme objevovali nové knížky a naším úkolem bylo určit klíčové slovo, které se týkalo jednotlivých příběhů.

Nakonec jsme vše zakončili menším průzkumem, který si paní knihovnice připravila, aby se dozvěděla více o tom, jaký mají knihy vliv na nás a co si o nich celkově myslíme.

Pak už jsme jen poděkovali za výborně zpracovaný program a s novými dovednostmi jsme se vrátili zpět do výuky.

Tímto bych chtěl za celou třídu 3. C poděkovat za výborný workshop paní Monice Pěkné a hlavně paní učitelce Pýchové za to, že nám tuto zajímavou návštěvu domluvila. Budeme se těšit na další akce!

 

18.01.2024 / Max Vodák, 3.C
zpětarchiv
 
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima