"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Studentské firmy wild.cosmetics a AGAIN

V tomto školním roce se u nás na škole otevřel pro třetí ročníky vyššího gymnázia nový seminář. Seminář, který má naše studenty seznámit se světem podnikání. Neučíme se ale jen teorii, nýbrž si téměř vše zkoušíme v praxi. Cílem semináře je založení reálné studentské firmy, což se u nás povedlo rovnou čtyřem skupinám, jejichž práci vám chceme postupně představit.
Prošli jsme si již několika fázemi, od prvotního nápadu, přes zjišťování našich možností, až po konečné rozhodnutí o našich předmětech podnikání. Jak už bylo řečeno, jedná se o reálné firmy, a tak i naše výrobky musíme vyrobit a poté je i prodat, vést si účetnictví, pracovat na marketingu, mluvit s dodavateli a spoustu dalších věcí. Jednou z neméně důležitých věcí, které se učíme, je komunikace a spolupráce.
Celý seminář probíhá díky organizaci JA Czech, která studentské firmy zaštiťuje a také jim poskytuje know-how. Nyní se vám první dvě firmy představí. Za oběma stojí děvčata ze třídy 7. C.

Ahoj,
jsme studentská firma založená v rámci JA Czech. Naše firma se jmenuje wild.cosmetics a naší vizí je vyrábět přírodní kosmetiku kvalitně a šetrně pro vás a vaše tělo. Naše produkty lze využít např. na vlasy, pleť nebo i kůži. Vyrábíme léčivé mastičky, tuhá tělová mléka s bylinkovým nádechem a šampuky (tuhé šampóny) pro krásné a vyživené vlasy a pokožku. Pokud máte zájem, můžete nás najít na trzích v okolí Pardubic nebo na našem instagramovém profilu @wild.cosmetic, kde uvidíte reálné použití našich produktů a také spoustu důležitých informací a událostí týkajících se našich produktů
Budeme rádi za jakoukoli podporu.
Těšíme se na vás.
Vaše wild.cosmetics

AGAIN
Proč vznikla naše firma?
V roce 2023 jsme se rozhodly založit firmu AGAIN (v rámci programu Studentská firma JA CZECH), která má zlomit názor spousty lidí, co se týče oblečení z druhé ruky. Spousta lidí tento způsob nakupování oblečení odsuzuje, a tak je chceme přesvědčit o opaku. Mnohdy je oblečení ze second handu úplně stejně kvalitní, neponičené, někdy dokonce i bez známek opotřebení, a to za o dost lepší ceny. Nejenže tedy díky firmě AGAIN ušetříte své peníze, ale pomůžete také zabránit plýtvání a tím přispějete k ochraně přírody. Dejte oblečení druhou šanci!
Jak získáváme oblečení?

Všechny kousky, které najdete na našem webu, se k nám dostaly různými cestami. Jednou z nich je darování oblečení od Vás. Veškeré oblečení projde důkladnou kontrolou, aby se k Vám dostalo v té nejlepší kvalitě.. Takže pokud Vám doma leží kousky, které již nevyužijete, neváhejte nás kontaktovat přes náš Instagram, kde jsme denně aktivní. Druhou cestou je zakoupení nevyužitého oblečení ze second handů.

Kde nás můžete najít?

Již zanedlouho budou dostupné naše internetové stránky, na které Vás budeme odkazovat i přes platformy Instagram (@_again_clothes_) a Tik Tok. Věříme, že našemu společnému světu tímto můžeme s Vaší pomocí ulehčit trápení a zamezit dalšímu znečištění.
Děkujeme Vám za všechnu podporu a za všechny charitativní organizace, kterým bude určitá procentuální částka ze zisku odeslána po vašem zakoupení našeho zboží. Díky, že nám pomáháte s dobrou věcí, AGAIN.

03.01.2024 / VkP
zpětarchiv
 
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima