"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Závěrečná konference - Dotkni se vesmíru

Závěr projektu Dotkni se vesmíru je tady! Část našeho slavného týmu GyholiX v sobotu 10. prosince 2022 vyrazila odprezentovat průběh celého projektu do planetária Planetum do Prahy.

Tři naši studenti, tedy velitel letu Jan Jedlička (7. C) a dvě pomocnice Libuše Beránková (5. C) a Eva Hlaváčková (6. C) zde kromě samotných prezentací ostatních týmů dostali možnost zhlédnout film Voyager, poslechnout si, jak samotný projekt vznikl, a přiučit se něco nového z oblasti astronomie. Součástí programu bylo i hodinové okno, kdy si účastníci mohli zdarma prohlédnout celé planetárium. Vřele doporučujeme! Celý den se povedl, a fotka z naší sondy byla dokonce vybrána jako nejhezčí ze všech. Vyslanci týmu GyholiX si kromě nových zkušeností a vědomostí odvezli i knížku jako malou pozornost na závěr. Jsme rádi, že jsme se projektu mohli zúčastnit, takovéto projekty jsou jedny z nejlepších!

Nezapomeňte i nadále sledovat náš FB a Instagram, kam budeme přidávat další sondou nasbíraná data, už teď tam najdete krátký sestřih z celého závěrečného dne. Bonus na závěr - část našeho týmu se neplánovaně setkala s jediným čistě českým astronautem - Alešem Svobodou! Děkujeme všem, kteří nás podporovali.

 

16.01.2023 / Eva Hlaváčková 6. C
zpětarchiv
 
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima