"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Český vítěz Tour de France?

Již v mládežnických kategoriích na sebe upozornil talentovaný cyklista a student našeho gymnázia, Pavel Šumpík.

celý článek25.06.2024 / Anna Panušová 7.C / foto: 2

Certifikát podnikatelských dovedností (ESP – Entrepreneurial Skills Pass)

Jsme rádi, že naši žáci si mohou do svého portfolia zařadit další certifikát ověřující jejich dovednosti. Veronika Valentová, Anna Rucká, Veronika Zalabáková, Denisa Štědroňová (3. A), Tereza Hrdinová a Kateřina Krejčíková (7. C) zvládly jako první na naší škole získat Certifikát podnikatelských dovedností – Entrepreneurial Skills Pass.

celý článek25.06.2024 / Mgr. Kristýna Martincová

Sféra Pardubice

My, třída 1. A, jsme byli v pátek 21. 6. na exkurzi v Automatických mlýnech v Pardubicích, konkrétně ve Sféře. Po rozdělení na dvě skupiny jsme navštívili dva informativní programy...

celý článek25.06.2024 / Michaela Palarčíková, 1.A / foto: 5

Zpátky mezi školáčky

Dne 10. června vyrazila naše třída 5.C v doprovodu Mgr. Lenky Jandové Prokešové do Základní školy v Horních Ředicích. Naším cílem bylo strávit dopoledne s prvňáčky, druháčky i třeťačky, zpříjemnit jim tak jedno červnové dopoledne a vyzkoušet si práci učitele. Tématem celého dne byli pejskové a kočičky. Každá skupinka z naší třídy si připravila krátký program, do kterého děti zapojila.

celý článek21.06.2024 / Pavla Hlávková 5. C / foto: 9

PRVNÍ A DRUHÉ MÍSTO V KRAJSKÉM KOLE SOUTĚŽE EUROPASECURA

V sedmnáctém ročníku soutěže EuropaSecura naši školu reprezentovaly hned dva týmy, které úspěšně vyplnily písemný test a následně napsaly bezpečnostní analýzu na zadaný momentálně probíhající konflikt ve světě. Ve čtvrtek 23. května se na krajském úřadě v Pardubicích konala ústní část krajského kola, na niž postoupilo pět nejlepších týmů z kraje, mezi nimiž se umístily i dva z naší školy.

celý článek25.06.2024 / Tereza Feltlová (3. A), Ivan Hlávka (7. C)

Rekordní Olympiáda

V termínu 3.–7. 6. 2024 se konala 24. Olympiáda ZŠ Holicka. Zástupcům naší školy se nebývale dařilo. Získali rekordních 21 medailí, z toho 12 zlatých. Své vrstevníky z ostatních škol výrazně předčili. Hlavně v atletických disciplínách naši reprezentanti dominovali. Vytvořili dva nové atletické rekordy historie Olympiád.

celý článek25.06.2024 / Mgr. Milan Nágr

Loučí se Anya – AFS studentka z Thajska

Po celý letošní školní rok s námi byla milá studentka Anya - vlastně svým thajským jménem Punyaphatsorn Prasertsri z městečka Pakkred v oblasti Nothaburi.

celý článek25.06.2024 / Mgr. Zdeňka Raabenstein Schejbalová

Koučování na Gyholi

Dne 18. 6. 2024 nás v rámci Dne pro školu na společenskovědním semináři navštívila paní Lenka Krajhanzlová. Se svým workshopem na téma well-being (pozitivní inteligence) zaujala nejen nás, ale přilákala i seminaristy z psychologie, kteří se přišli na setkání alespoň podívat.

celý článek24.06.2024 / Vilma Kašparová 7. C
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima