"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Soutěž ve španělském jazyce

V úterý 26.3. se na Gymnáziu Mozartova v Pardubicích konalo krajské kolo Soutěže ve španělském jazyce. V I. kategorii určené pro druhý stupeň základních škol nás poprvé reprezentoval Jan Kabeláč (4. C). V II. kategorii určené pro střední školy nás reprezentovala loňská vítězka I. kategorie Klára Pavlíková (6. C). Klára se ve velké konkurenci umístila na krásném 2. místě, a je tak náhradnicí do ústředního kola v Praze. Oběma gratulujeme ke krásným výkonům a přejeme mnoho úspěchů v dalším studiu španělštiny!

celý článek27.03.2024 / Mgr. Veronika Sevránková

Diskuze se senátorem Grulichem

Ve čtvrtek 21. března naše třídy 7. C a 3. A navštívil senátor za obvod Rychnov nad Kněžnou, pan Mgr. Jan Grulich. Měl pro nás připravený velice zajímavý program. Po úvodním představení a uvedení do problematiky se nám pokusil vysvětlit, jak funguje proces schvalování zákonů, tedy jak zákon vzniká ve vládě, jak putuje přes poslaneckou sněmovnu a jak se o něm následně rozhoduje v Senátu.

celý článek24.03.2024 / Monika Lacinová, Adam Pultar (7. C)

Kultur-Trip: Zittau

Není nic lepšího, než procvičit si cizí jazyk v místě, kde se tímto jazykem hovoří. Němčináři 2. ročníků na konci února navštívili Zittau, malebné městečko kousek za hranicemi. Nejprve zhlédli divadelní představení v němčině "Goldzombies", které bylo pro lepší porozumění opatřeno českými titulky. Hra o dívce Lissi, která se i přes to, že žije ve válečné zóně, snaží žít „normální" život, nenechala chladným nikoho z nás.

celý článek20.03.2024 / Mgr. Magdalena Fišerová

4. C na exkurzi a v divadle

Ve středu 6. března 2024 se třída 4. C zúčastnila exkurze do Hradce Králové za doprovodu paní učitelky Evy Pýchové a třídní učitelky Jitky Valáškové. Po prohlídce Velkého náměstí komentovanou našimi spolužáky z Hradce Králové, Klárou Flosovou, bratry Hemelíkovými, Mílou Vojnarem a Matějem Šmejdířem, jsme navštívili Klicperovo divadlo, ve kterém jsme zhlédli divadelní nastudování slavné Kytice.

celý článek20.03.2024 / Natali Schejbalová, Matěj Šmejdíř (4.C)

Měříme svět kolem nás

26. února 2024 jsme se společně se třídou 3. C zúčastnili projektového dne, během kterého jsme chodili po stanovištích po celé škole, na kterých na nás čekali studenti 7. C, 3. A a učitelé. Nejprve jsme se všichni sešli v aule, kde jsme se seznámili s průběhem projektového dne. Následně jsme byli rozděleni do skupinek podle tříd a podle skupin na Aj. Po škole byla rozmístěna čtyři stanoviště, na kterých jsme strávili jednu hodinu a poté jsme pokračovali dál.

celý článek08.03.2024 / Nikola Skácelová, 4. C

Chat s astronomkou

Dne 4. března 2024 se třída 7. C zúčastnila v rámci anglického jazyka a fyziky projektu pod názvem „Chat s astronomkou", který představuje mladé a nadějné vědkyně a astronomky. Naším úkolem bylo klást v anglickém jazyce otázky zahraničním, ale i českým astronomkám.

celý článek07.03.2024 / Štěpánka Melichová, Ondřej Dufek, Tereza Hüblová (7.C)

Maturanti ve školce

Ve středu 6. 3. navštívila skupina maturantů z 8. C Mateřskou školu Holubova v rámci spolupráce našeho gymnázia a mateřské školy. Studenti v posledním ročníku gymnázia se setkali s předškoláky, se kterými si vyzkoušeli úskalí a radosti práce s malými dětmi při výuce základů anglického jazyka. Výstupům předcházela důkladná příprava postupu, pomůcek a plánování organizace.

celý článek07.03.2024 / Mgr. Marek Janů

Ohlédnutí za maturitním plesem

V polovině měsíce února se konal tradičně netradiční ples tříd 8.C a 4. A. Nové prostory, nové výzvy, nová vystoupení, nové téma Tropical Night...Velké díky patří SRPŠ za organizaci.

celý článek07.03.2024 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima