"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Projekt YOUTH 4 IMPACT

V pátek 23. února jsme se po týdnu rozloučili s šesti stážisty, kteří k nám zavítali z Indonésie, Číny, Tchaj-wanu, Jižní Koreje a Turecka v rámci projektu Youth 4 Impact. Jedná se o projekt neziskové studentské organizace AIESEC, která zprostředkovává spolupráci mezi vysokoškolskými studenty z různých zemí světa včetně České republiky.

celý článek01.03.2024 / Mgr. Veronika Sevránková

Medailové umístění v Soutěži v anglickém jazyce

V únoru 2024 se postupně konala okresní kola Soutěže v anglickém jazyce, a to v několika kategoriích. V kategorii pro vyšší gymnázium nás reprezentovaly Kateřina Tothová a Markéta Holušová ze třídy 3. A. Katka obhajovala loňskou i předloňskou medailovou pozici a v náročné konkurenci ostatních gymnázií okresu se dařilo oběma.

celý článek01.03.2024 / Mgr. Kateřina Kay

Okresní kolo zeměpisné olympiády

Studenti Ondřej Konůpek (8. C), Eva Francová (1. C), Matěj Šmejdíř (4. C), Ondřej Moravec (2. C) a Antonín Baťa (3. A) reprezentovali naši školu v okresním kole zeměpisné olympiády. Zadání soutěžních úkolů bylo velmi rozsáhlé a časově náročné. Během tří hodin se soutěžící potýkali s teoretickými otázkami, pracovali s mapovými podklady a v neposlední řadě museli prokázat dovednost práce s odborným textem.

celý článek27.02.2024 / Mgr. Marek Janů

Okresní kolo soutěže AMAVET

Dne 22. února se někteří studenti gymnázia zúčastnili okresního kola soutěže AMAVET. V rámci této soutěže studenti pracují na projektu, který má již klasickou vědeckou strukturu. Je třeba vybrat problém, kterým se bude práce zabývat, formulovat hypotézu, hypotézu ověřit nebo vyvrátit a výsledky smysluplně shrnout.

celý článek26.02.2024 / Mgr. Jan Češík

Národní kolo soutěže JA Top Logo

Díky prvnímu místu z krajského kola v soutěži JA Top Logo se Štěpánka Melichová a Tereza Hüblová (7. C), které stojí za studentskou firmou AGAIN, dostaly do národního kola této soutěže, ve které se hodnotí loga a promo videa studentských firem.

celý článek19.02.2024 / Tereza Hüblová a Štěpánka Melichová (7. C)

Setkání s předsedkyní Evropského parlamentu Robertou Metsolou

Díky zapojení našeho gymnázia v projektu Školy – vyslanci Evropského parlamentu ve školním roce 2021/2022 jsme obdrželi od organizátorů programu EPAS pozvání na velmi zajímavé setkání. Ve středu 14. 2. se tedy naše dvě studentky Eva Hlaváčková a Nikol Půlpánová (7. C) vypravily do Prahy. Nejednalo se o setkání valentýnského charakteru, jak by se v tento den mohlo zdát, ale o debatu s předsedkyní Evropského parlamentu Robertou Metsolou!

celý článek19.02.2024 / Hlaváčková Eva, Půlpánová Nikol (7.C)

Rozhoduj o Evropě - 1. místo na finálovém semináři

Stejně jako minulý rok jsme měli na finálovém semináři Rozhoduj o Evropě zastoupení. Z regionálního semináře do něj postoupili Ivan Hlávka (7. C) a Patrik Nešetřil (4. A), ten se ho ale ze zdravotních důvodů nezúčastnil. I přes to, že Ivan na seminář vyrazil sám, opět nezklamal a v rámci Evropského parlamentu byl vyhodnocen jako nejlepší europoslanec! Níže si můžete přečíst jeho zážitky z modelového zasedání.

celý článek19.02.2024 / Ivan Hlávka (7. C)

Návštěva Českého rozhlasu

Již od podzimu 2023 pět žáků z 3. C pracuje na projektu Paměť národa, který se pomalu blíží „do finiše". Jejich úkolem je zaznamenat osudy významné osobnosti, která prožila svůj život v nedávné minulosti a má o čem vyprávět. Loni si studenti připomněli osudy bývalého ředitele Kulturního domu a později starosty města Holice, obětavého divadelního ochotníka, pana Mgr. Pavla Hladíka.

celý článek16.02.2024 / Mgr. Eva Pýchová
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima