"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Setkání s předsedkyní Evropského parlamentu Robertou Metsolou

Díky zapojení našeho gymnázia v projektu Školy – vyslanci Evropského parlamentu ve školním roce 2021/2022 jsme obdrželi od organizátorů programu EPAS pozvání na velmi zajímavé setkání. Ve středu 14. 2. se tedy naše dvě studentky Eva Hlaváčková a Nikol Půlpánová (7. C) vypravily do Prahy. Nejednalo se o setkání valentýnského charakteru, jak by se v tento den mohlo zdát, ale o debatu s předsedkyní Evropského parlamentu Robertou Metsolou!

celý článek19.02.2024 / Hlaváčková Eva, Půlpánová Nikol (7.C)

Rozhoduj o Evropě - 1. místo na finálovém semináři

Stejně jako minulý rok jsme měli na finálovém semináři Rozhoduj o Evropě zastoupení. Z regionálního semináře do něj postoupili Ivan Hlávka (7. C) a Patrik Nešetřil (4. A), ten se ho ale ze zdravotních důvodů nezúčastnil. I přes to, že Ivan na seminář vyrazil sám, opět nezklamal a v rámci Evropského parlamentu byl vyhodnocen jako nejlepší europoslanec! Níže si můžete přečíst jeho zážitky z modelového zasedání.

celý článek19.02.2024 / Ivan Hlávka (7. C)

Návštěva Českého rozhlasu

Již od podzimu 2023 pět žáků z 3. C pracuje na projektu Paměť národa, který se pomalu blíží „do finiše". Jejich úkolem je zaznamenat osudy významné osobnosti, která prožila svůj život v nedávné minulosti a má o čem vyprávět. Loni si studenti připomněli osudy bývalého ředitele Kulturního domu a později starosty města Holice, obětavého divadelního ochotníka, pana Mgr. Pavla Hladíka.

celý článek16.02.2024 / Mgr. Eva Pýchová

Nejlepší francouzštináři na škole!

Školní kolo olympiády ve francouzštině pro žáky vyššího gymnázia zná své vítěze. Do první části soutěže se zapojilo deset žáků, kteří změřili své síly při poslechu a čtení textů.

celý článek13.02.2024 / Mgr. Jana Doskočilová

Zeměpisná olympiáda

Ve středu 21. února se koná v Pardubicích okresní kolo Zeměpisné olympiády. Soutěžící si tradičně prověří své geografické znalosti a praktické dovednosti s mapou nebo atlasem. Naši školu budou reprezentovat vítězové školního kola Zděnek Jánský (1. C), Ondřej Moravec (2. C) a Matěj Šmejdíř (4. C). V nejstarší kategorii postupují dva nejlepší – Ondřej Konůpek (8. C) a Antonín Baťa (3. A).

celý článek11.02.2024 / Mgr. Veronika Kotyzová

Den s holickým závodem Junker

Ve čtvrtek 1. února jsme se vydali na exkurzi do nám všem známé firmy Junker u nás v Holicích. Po příchodu jsme se rozdělili na dvě menší skupinky a vydali se do výroby.

celý článek09.02.2024 / Mgr. Miloslava Koláčková

Exkurze seminaristů Finanční gramotnosti v ČNB

Dne 6. 2. 2024 se seminaristé ze semináře Finanční gramotnosti, určeného 4. ročníkům, účastnili exkurze v České národní bance. Ráno jsme měli sraz v 8:30 na pardubickém hlavním nádraží, odkud jsme se vydali vlakem směr Praha. Cesta byla bez komplikací a v 9:45 jsme přijeli na Wilsonovo nádraží..

celý článek07.02.2024 / Patrik Jakubík 4.A

Bronzová ocenění pro naše DOFÁKY

Dne 5. února proběhla v pardubickém Domě hudby slavností ceremonie předávání ocenění pro úspěšné absolventy programu The Duke of Edinburgh´s International Award.

celý článek06.02.2024 / Mgr. Jana Doskočilová
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima