"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Maturitní ples 2024

Vážení a milí učitelé, rodiče, studenti, přátelé a všichni ostatní, rádi bychom Vás všechny pozvali na maturitní ples tříd 4.A a 8.C.

celý článek14.01.2024 / Maturanti z GYHOLI

Cambridge zkoušky B2 First

Tento týden obdrželo dvacet osm studentů našeho gymnázia, kteří ve dnech 1.-2. prosince 2023 skládali ve škole mezinárodní zkoušky B2 First (dříve FCE), výsledky svých zkoušek. Zkoušky se ve spolupráci s Britským centrem v Pardubicích konaly opět přímo v budově školy, neboť naše škola je od roku 2022 partnerskou školou British Council v programu Advantage. Jsme rádi, že naši studenti opět ukázali, že anglicky umí, a v náročných zkouškách se jim dařilo! Úspěšnost u zkoušek byla 93 %.

celý článek14.01.2024 / Mgr. Kateřina Kay

Olympiáda v německém jazyce

I v letošním roce si budou moci němčináři naší školy změřit síly se svými vrstevníky z jiných škol Pardubicka v okresním kole olympiády. Odrazovým můstkem bylo samozřejmě školní kolo. To proběhlo ve čtvrtek 4. ledna formou poslechu a čtení a zúčastnilo se ho 16 zájemců z řad druhých a třetích ročníků.

celý článek10.01.2024 / Mgr. Jana Doskočilová

Dopoledne tercie s MŠ Holubova

V rámci projektového dne tzv. Spolupráce s MŠ Holubova proběhlo pro třídu tercie druhé lednové úterý zcela jiné dopoledne. A to doslova! Bylo mrazivé ráno, kdy třída v počtu 29 žáků očekávala s napětím příchod 45 dětí z mateřské školy se stejným názvem.

celý článek09.01.2024 / Mgr. Linda Nováková Shättingerová / foto: 9

Vánoční šachový turnaj na našem gymnáziu

Dne 22. 12. 2023 hrálo 11 našich žáků na naší škole vánoční šachový turnaj v aplikaci chess.com.

celý článek09.01.2024 / Ing. Vaňous Robert

Finále překladatelské soutěže v Olomouci

Ve čtvrtek 4. 1. se trojice našich gymnazistek zúčastnila v Olomouci finálového kola překladatelské soutěže, kterou pořádá Univerzita Palackého. Ze školního kola, které se konalo 1. 11., za anglický jazyk postoupila Adéla Chybová z 8. C a Monika Lacinová ze 7. C. Španělský jazyk reprezentovala Eva Hlaváčková ze 7. C a znovu Monika Lacinová. Stejně jako ve školním kole měly studentky za úkol přeložit jeden odborný text a jeden umělecký, na každý text měly 60 minut.

celý článek08.01.2024 / Mgr. Aneta Rambousková

Studentské firmy wild.cosmetics a AGAIN

Seznamte se s prvními dvěma studentskými firmami, které v tomto školním roce vznikly v rámci semináře Výchova k podnikavosti.

celý článek03.01.2024 / VkP

Nový rok po španělsku na GYHOLI

Ve Španělsku si s překvapením na Vánoce hlavu nelámou. Povinnosti nechávají až na Tři krále, tzv. REYES MAGOS: Kašpara, Baltazara a Melichara. Ti tak přinášejí radost oproti jiným evropským zemím s notným zpožděním. Den předem, popř. vpředvečer svátku přijíždí na velbloudu, oslu či koni/slonu do měst a vesnic v průvodu...

celý článek03.01.2024 / Mgr. Linda Nováková Schättingerová
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima