"Toužil jsem prospěti vědě a vlasti své."
Dr. Emil Holub


Aktuality / novinky z naší školy

 

Workshopy s Paletou

Ve spolupráci s ekocentrem Paleta z Pardubic proběhly na našem gymnáziu dva workshopy zaměřené na podporu environmentální výchovy. Studenti semináře Globální a environmentální výchovy absolvovali workshop Zelená poušť, jehož cílem bylo uvědomit si vlastní zodpovědnost za ničení původních ekosystémů v Indonésii a jak to můžeme jako jednotlivci změnit.

celý článek12.12.2023 / Mgr. Veronika Kotyzová

Den pro školu letos poprvé

V loňském roce jsme v rámci Dnů pro školu na našem gymnáziu přivítali v seminářích 3. ročníků několik zajímavých osobností – odborníků z nejrůznějších oblastí. Studentům se přednášky a workshopy velmi líbily, a tak jsme se i v letošním roce rozhodli v této „tradici" pokračovat.

celý článek12.12.2023 / Mgr. Eva Pýchová

5 jazyků po desáté na GYHOLI

Ve středu 6. 12. 2023 se na naší škole konal 10. Ročník soutěže 5 jazyků na pódiu. Předvést své vystoupení k nám přijelo nakonec na 140 žáků z celkem 18 škol Pardubického a Královéhradeckého kraje z nich k nám své zástupce vyslalo 12 základních škol a 6 gymnázií.

celý článek11.12.2023 / Mgr. Zdeňka Raabenstein Schejbalová / foto: 5

Mladý talent Pardubického kraje

Ve středu 6. 12. 2023 se v budově terminálu Letiště Pardubice odehrálo slavnostní předávání ocenění Mladý talent Pardubického kraje za rok 2023. A nás velmi těší, že se mezi 30 oceněnými objevili i dva naši úspěšní studenti – Ivan Hlávka ze 7. C a o rok mladší Pavel Šumpík z 6. C!

celý článek08.12.2023 / Mgr. Eva Pýchová

Beseda o investování

Co je to investice? Do čeho a kdy mám investovat? Jak mám vlastně začít? Je výhodné investovat do zlata či kabelek? Tyto a ještě mnohé další otázky přijeli studentům tříd 3. A a 7. C zodpovědět investiční poradci z Hradce Králové – Petr Andrš a Marián Hock.

celý článek07.12.2023 / Mgr. Kristýna Martincová

Školní kolo Ekonomické olympiády

Ve středu 29. 11. se 12 zájemců z řad vyššího gymnázia účastnilo školního kola Ekonomické olympiády, které probíhalo formou online testu. Vzhledem ke shodě výsledků do krajského kola postupuje 7 našich studentů.

celý článek07.12.2023 / Mgr. Kristýna Martincová

Olympiáda v českém jazyce

Ve středu 29. 11. 2023 se uskutečnilo školní kolo olympiády v českém jazyce. Celkem se z nižšího a vyššího gymnázia zúčastnilo 30 žáků. Studenti měli za úkol nejprve splnit poměrně složité úkoly z gramatiky (např. netypické podměty či přísudky, prokázat kreativitu ve vyjadřování či na „malém" gymnáziu „pohrát si" s hláskami a rozlišit jejich počet). Druhá část zadání pak zahrnovala slohovou práci.

celý článek04.12.2023 / Mgr. Eva Pýchová

Like Shakespeare

V úterý dne 28. listopadu 2023 se celé vyšší gymnázium mělo vypravit na divadelní představení Like Shakespeare. Jenže... co nikdo nečekal! Hodinu před plánovaným zahájením představení intenzivní sněžení odstřihlo od proudu nejen Holice, ale i další části severovýchodních Čech. Bylo tedy rozhodnuto, že představení bude zrušeno. Štěstí nám ale přálo a proud po zhruba půl hodině znova naskočil. S lehkým zpožděním jsme se tak skutečně vypravili do KD Holice a o kulturní a literární znalosti obohacující zážitek jsme ochuzeni nebyli.

celý článek04.12.2023 / Eva Hlaváčková 7.C
© 2015 | Gymnázium Dr. Emila Holuba
tvorba webových stránek: logo-mima